Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Pásztor Eszter felhívása a TÁMOP pályázatok eredményeinek elmaradása miatt

Kedves Mindenki,

Azt tudom, hogy több újságíró naponta kérdezi a MEH és a NEFMI sajtósait, hogy mikor lesz eredményhirdetés. Múlt pénteken a MEH azt állította, hogy ezen a héten már biztosan lesz eredményhirdetés – nem lett. Nem tudom, mi lett a petíció sorsa. Van azonban egy javaslatom. Kérek minden érintettet, hogy néhány sorban írja le, hogy hogyan érinti az ő szövetkezetét, azokat az embereket ennek a döntésnek a hiánya a tema@index.inda.hu címre. Ha elég sokan, elég plasztikusan írjuk le, akkor elég komoly sajtókampányt lehetne indítani (már azért elég sok sajtómunkás tud a dologról, „meg van ágyazva”) és most, a választások előtt, így talán ki lehetne kényszeríteni a döntést. Továbbítom azt a szöveget, amit én írtam.

Üdv

Pásztor Eszter

 

 


From: epasztor@enternet.hu [mailto:epasztor@enternet.hu]
Sent: Friday, January 31, 2014 11:13 AM
To: 'tema@index.inda.hu'

 

Tisztelt Szerkesztőség,

A szociális szövetkezeteket az ország legnehezebb körülmények között élő emberei hozták létre, azért, hogy munkahelyeket teremtsenek ott, ahol sem az állam, sem a piacgazdaság nem tud munkát adni. Az EU (és állítólag Magyarország) prioritásai közé tartozik a munkahelyteremtés – ezért is írták ki a TÁMOP 2.4.3.D pályázatot a szociális szövetkezetek számára, két körben. Tudomásunk szerint összesen 800 pályázatot adtak be, ami legkevesebb 10 000, de akár 40 000 embert is érint. Legkevesebb 10 000 munkahely – és a mai napig nem történt meg az eredményhirdetés.

 

A mi szövetkezetünk (a bódvalenkei Freskófalu Szociális Szövetkezet) is beadta a pályázatát. Nagyon nehéz olyan gazdasági tevékenységet találni, amit alulképzett emberek is el tudnak végezni és van iránta stabil piaci kereslet. Mi megtaláltuk – de a munkahelyteremtéshez beruházás kell, ezt a célt szolgálná a TÁMOP pályázat. Ha nyerünk, legkevesebb 12 embernek tudunk fenntartható, biztos, állandó munkahelyet teremteni, de akár az egész falu férfilakosságát is tudnánk foglalkoztatni. Ha nem nyerünk, más munkahely nincs, legfeljebb közmunka, de az sem jut mindenkinek, főleg, mert egy embert legfeljebb 6 hónapig lehet közmunkában foglalkoztatni.

 

Bódvalenkén, ha nincs közmunka, az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el 8000 Ft-ot. Az kevesebb, mint napi 1 euró. Kevesebb, mint a KSH által számított létminimum egy tizede. Ezzel szemben, a bódvalenkeiek Mr. Smith és Frau Schmidt pénzének segítségével GDP-t termelő, adófizető polgárokká válhatnának. És a magyar kormány nem hirdet eredményt. Önök szerint ez nem botrányos?

 

Üdvözlettel

Pásztor Eszter

Elnök

Freskófalu Szociális Szövetkezet

+3630/989-5070

Powered by Drupal